آزادسازی مدارک تحصیلی رشته های وزارت بهداشت

در این پست، نحوه آزادسازی مدرک برای افرادی که دانش آموخته یکی از رشته های وزارت بهداشت مانند رشته های پزشکی یا پیراپزشکی هستند، توضیح داده می شود. اگر می خواهید مدرک تحصیلی مرتبط با وزارت علوم را آزاد کنید، لطفا به وزارت علوم مراجعه کنید.

آزادسازی مدارک  تحصیلی رشته های وزارت بهداشت
آزادسازی مدارک تحصیلی رشته های وزارت بهداشت

در این پست، نحوه آزادسازی مدرک برای افرادی که دانش آموخته یکی از رشته های وزارت بهداشت مانند رشته های پزشکی یا پیراپزشکی هستند، توضیح داده می شود. اگر می خواهید مدرک تحصیلی مرتبط با وزارت علوم را آزاد کنید، لطفا به وزارت علوم مراجعه کنید.

تعهد آموزش رایگان

این تعهد برای دانشجویان دانشگاه های دولتی وزارت بهداشت می باشد که با توجه به سهمیه قبولی، سال ورود به دانشگاه، رشته و مقطع تحصیلی می تواند متفاوت باشد. مبالغ ریالی برای هر سال برای دانشجویانی که آموزش رایگان داشته اند، به صورت زیر است

 

دانش آموختگان سال 73 تا 90

دانش آموختگان سال 90 تا 1401

کاردانی

35000000

140000000

کارشناسی

42000000

150000000

کارشناسی ارشد

117000000

300000000

دکتری پزشکی

117000000

300000000

دکتری دندانپزشکی

94000000

340000000

دکتری دارو سازی

84000000

280000000

تعهدات خاص

دانشجویان و هنرجویان مشغول به تحصیل در دانشگاه‌ها و موسسات عالی وابسته به وزارت خانه‌ها، باید طبق تعهد نامه رسمي كه در بدو ورود از آنان اخذ مي‌شود، تعهدات خود را انجام دهند. در تعهد نامه مذكور بايد شرايط تحصيل و كيفيت و ضمانت اجراي تعهدات قيد شود. بنابراین علاوه بر تعهدات آموزش رایگان، انجام تعهد محضری نیز در این حالت بر عهده دانشجو است.

دانش آموختگان رشته هایی پزشکی و پیراپزشکی که مشمول طرح خدمت اجباری هستند، موظفند پس از پایان تحصیل بسته به منطقه قبولی و شرایطی که در آیین نامه های وزارت بهداشت ذکر شده است، در مناطقی که از سوی این وزارت خانه اعلام می شود، مشغول به کار شوند. به این منظور، در صورتی که دانشجوی دانشگاه روزانه باشید، علاوه بر پرداخت هزینه های آموزش رایگان باید مدت زمان مشخصی را به خدمت در داخل کشور بپردازید. این دانشجویان مکلف‌اند حداکثر مدت24 ماه اول پس از فراغت از تحصیل خود را در مناطق مورد نیاز بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خدمت ‌نمایند. رشته های تحصیلی که شامل قانون خدمت اجباری می شوند به شرح زیر هستند:

- فوریت های پزشکی

- پرستاری

- علوم آزمایشگاهی

- پرستاری دندانپزشکی

- داروسازی

- دندانپزشکی

- اتاق عمل

- تکنولوژی پرتوشناسی (رادیولوژی)

- پزشکی

- هوشبری

دانش آموختگانی که مشمول طرح خدمت اجباری هستند، می توانند در یک حالت بدون گذراندن این طرح نسبت به آزادسازی موقت مدرک تحصیلی برای مهاجرت و ادامه تحصیل در دانشگاه های مورد تایید این وزارتخانه اقدام کنند: اگر برای ادامه تحصیل با هزینه شخصی در دانشگاه‌ های معتبر مورد تایید در خارج از کشور، در رشته‌ های مورد نیاز کشور، با سپردن تضمین کافی مبنی بر انجام خدمات قانونی پس از فراغت از تحصیل، مدارک تحصیلی و گواهی موقت طبابت دریافت می کنند. لازم به ذکر است که دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت، شامل اکثر دانشگاه هایی می شود که در رتبه بندی های معتبر بین المللی مانند QS، Times وShanghai حضور دارند. لازم است متقاضیان در زمان درخواست، حداقل نامهPre-admission از دانشگاه مورد تایید در رشته مورد نیاز را جهت احراز شرایط قانونی به واحد مربوطه وزارت ارائه دهند.

· توجه شود که رشته هایی مانند دستیاری تخصصی و فوق تخصصی که دارای تعهد خدمت هستند، نمی توانند برای تحصیل در خارج، پیش از اتمام طرح خود اقدام کنند و با گذاشتن وثیقه مدرک تحصیلی خود را آزاد کنند. دانشجویان فارغ التحصیل که مشمول این طرح می باشند موظفند حداکثر تا 3 ماه پس از فراغت از تحصیل با مراجعه به سایت رشد وزارت بهداشت وضعیت تعهد خود را مشخص کنند. اگر به هر دلیلی فرد متقاضی نتواند در مدت معلوم در سایت ثبت نام کند، امکان استفاده از وثیقه برای آزاد سازی مدرک را نخواهد داشت· در صورتی که فرد متقاضی مشمول خدمت سربازی باشد، باید وضعیت نظام وظیفه خود را با داشتن کارت پایان خدمت یا انواع معافیت ها مشخص کند،

· مدت زمان تحصیل در خارج از کشور برای یک مقطع است و دانشجو می بایست پس از گذشت این مدت به کشور بازگردد و طرح خدمت خود را بگذراند. درصورتی که فرد متقاضی بتواند بعد از گذراندن مقطعی که در آن اجازه تحصیل دارد مجددا بلافاصله در مقطع جدید شروع به تحصیل نماید و همچنین آن رشته مورد نیاز وزارت بهداشت باشد و مغایرتی با رشته ای که فرد در مقطع قبل تحصیل کرده است نداشته باشد، وزارت بهداشت ادامه تحصیل او را تایید خواهد کرد،

· متقاضیان ظرف مدت 2 سال پس از ارائه وثیقه مهلت داشته گواهی تحصیل در خارج خود را ارسال کنند تا ثابت شود که دانشجو در دانشگاهی از خارج کشور مشغول به تحصیل است،

· متقاضیان ملزم به ادامه تحصیل در رشته های مرتبط با رشته فعلی خود هستند و مجاز به ادامه تحصیل بیش از یک مقطع بالاتر از مقطع قبلی خود نیستند،

در صورت تایید شروط گفته شده در بالا توسط معاونت آموزشی وزارت بهداشت، متقاضی می تواند وثیقه ای را که مقدار دقیق آن را در جدول زیر آورده شده است، تحویل بدهد. جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد بندهای قانون طرح خدمت اجباری می توانید به این صفحه مراجعه کنید.

 

دانشگاه های دولتی

مبالغی که به ازاء هر سال خدمت طرح از مبلغ وثیقه کسر می شود

دکتری حرفه ای دندانپزشکی

300 ملیون تومان

150 ملیون تومان

دکتری حرفه ای پزشکی

300 ملیون تومان

150 ملیون تومان

دکتری حرفه ای داروساز

250 ملیون تومان

125 ملیون تومان

کارشناسی ارشد

200 ملیون تومان

100 ملیون تومان

کارشناسی

150 ملیون تومان

75 ملیون تومان

کاردانی

100 ملیون تومان

متناسب با زمان ایفای تعهد

در حالت کلی دو نوع وثیقه برای آزادسازی مدرک تحصیلی وجود دارد: وثیقه نقدی و سند ملکی. استفاده از سند ملکی برای آزاد سازی مدرک بسیار زمان بر است، چراکه باید ملک مورد نظر ارزش گذاری شود و گاهی نیز با توجه به افزایش قیمت ملک مقرون به صرفه نیست. به همین دلیل در صورتی که برای انجام روند آزاد سازی مدرک عجله دارید، بهتر است با استفاده از پول سپرده بانکی این کار را انجام دهید. میزان هزینه وثیقه خروج از کشور رشته های پزشکی نیز بر اساس مقطع تحصیلی محاسبه می شود. به عبارت دیگر، هر چه مقطع فرد متقاضی بالا تر باشد، هزینه بیشتری به عنوان وثیقه در نظر گرفته می شود.

توجه شود در صورت نقض هرکدام از شروطی که در بالا گفته شد، وثیقه قرارداده شده چه نقدی باشد و چه ملکی توسط سازمان مربوطه ضبط می شود. پس از قرار دادن وثیقه نزد وزارت بهداشت شما خواهید توانست علاوه بر مدرک تحصیلی، ریز نمرات خود را از آموزش دانشگاه محل تحصیلتان دریافت نمایید و به دانشگاه مورد نظر ارسال نمایید.

مراحل آزادسازی مدرک تحصیلی وزارت بهداشت

در ابتدا بایستی تمام بدهی های خوابگاه، وام تحصیلی دانشگاه و.... خود را با اداره مالی دانشگاه محل تحصیل تسویه کنید و در صورتی که دانشجوی دانشگاه روزانه باشید، با توجه به مبالغی که در بالا گفته شد با دانشگاه تسویه کنید. بعد از دریافت رسید از صندوق رفاه، باید به اداره تعهدات استان مراجعه کرده و در آن سازمان تشکیل پرونده دهید. در صورتی که دانش آموخته رشته هایی باشید که دارای طرح اجباری هستند، از سوی این اداره نامه ای دریافت می کنید که مدرک طرح انسانی نام دارد و آن را به بخش حقوقی بابت گذاشتن وثیقه می برید. در صورتی که وثیقه شما نقدی باشد، باید به بانک ملی مراجعه کنید و مبلغ درخواست شده را در حسابی که قبلا تشکیل داده اید گذاشته و ضمانت نامه بانکی را دریافت کنید. همچنین شما میتوانید از وثیقه ملکی نیز استفاده کنید که در این صورت نماینده حقوقی دانشگاه و در ادامه نماینده دادگستری از ملک معرفی شده بازدید و آن را ارزش گذاری می کنند. در ادامه هم استعلام دارایی و شهرداری باید انجام شود. البته همانطور که گفته شد این را کمی وقت گیر بوده و انجام آن توصیه مقرون به صرفه نیست. در صورتی که مدارک و وثیقه شما مشکلی نداشته باشد، اداره حقوقی به اداره تعهدات نامه ای ارسال می کند و نیز نامه ای هم به دانشگاه شما می فرستد تا ریز نمرات و دانشنامه را صادر کند و برای وزارت بهداشت ارسال کند.

اگر در این زمینه نیاز به راهنمایی بیشتر داشتید، لطفا با کارشناسان گروه اپلای نروژتماس بگیرید.