مهاجرت تحصیلی و سربازی

یکی از بزرگترین دغدغه های دانشجویان و افرادی که سن 18 سالگی را گذرانده اند و مشمول به خدمت هستند، این است که چگونه میشود بدون رفتن به خدمت سربازی و گرفتن کارت پایان خدمت از کشور خارج شد و برای ادامه تحصیل و مهاجرت تحصیلی یا سفر تفریحی و زیارتی به کشوری دیگر رفت.

مشمولانی که قصد مهاجرت تحصیلی یا انجام پروژه های تحقیقاتی، پژوهشی یا سفر زیارتی در خارج از کشور را دارند، بایستی با ارائه وثیقه بانکی به سازمان مربوطه مجوز خروج از کشور را بگیرید. همچنین علاوه بر گذاشتن وثیقه که مقدار آن با توجه به هر فعالیتی میتواند متفاوت باشد شما باید برای مهاجرت تحصیلی به کشور مربوطه از دانشگاه مورد نظر نامه ای دریافت کنید و برای گرفتن معافیت تحصیلی به سازمان وظیفه عمومی ارائه دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با معافیت تحصیلی و قوانین مربوطه با ما در ادامه این مطلب همراه باشید. اگر مشکل سربازی ندارید، می توانید اطلاعات بیشتر راجع به مهاجرت تحصیلی به نروژ را مطالعه کنید.

شرایط مهاجرت تحصیلی برای مشمولان سربازی

شما در صورتی میتوانید بدون داشتن کارت پایان خدمت اقدام به مهاجرت تحصیلی کنید، که هیچ یک از قوانین زیر راکه از جانب سازمان نظام وظیفه اعلام شده است؛ نقض نکرده باشید.

· شما به هیچ عنوان نباید غیبت سربازی داشته باشید و برگه اعزام بدون غیبت داشته باشید،

· برگه معافیت تحصیلی داشته باشید،

· گواهی اشتغال به تحصیل داشته باشید و یا اینکه خود را به سازمان نظام وظیفه معرفی کرده باشید،

· فرم درخواست خروج موقت از دانشگاه محل تحصیل خود را گرفته باشید.

مهاجرت تحصیلی برای مشمولان خدمت سربازی با گروه اپلای نروژ

استعلام وضعیت نظام وظیفه

می توانید با گرفتن کد سخا از دفاتر خدمات الکترونیکی نیروی انتظامی و مراجعه به سایت نظام وظیفه از وضعیت سربازی و سنوات خود آگاه شوید. سنوات مجاز معافیت تحصیلی در مقاطع مختلف به شرح زیر می باشند:

· کاردانی: ۲ سال و ۶ ماه،

· کارشناسی پیوسته: ۵ سال،

· کارشناسی ناپیوسته: ۳ سال،

· ارشد ناپیوسته: ۳ سال،

· کارشناس ارشد پیوسته: ۶ سال،

· دکتری تخصصی: ۶ سال،

· دکتری پزشکی: ۸ سال

وثیقه خروج از کشوربرای

برای دریافت مجوز خروج از کشور و اقدام برای خروج از کشور، باید حتما وثیقه ای را به عنوان تضمین بازگشت خود نزد سازمان وظیفه عمومی به امانت بگذارید که مقدار این وثیقه با توجه به فعالیتی که می خواهید به قصد آن از کشور خارج شوید، متفاوت است:

· برای سفرهای مطالعاتی و مهاجرت تحصیلی 40 میلیون تومن،

· برای سفرهای گردشی و سیاحتی ۳۰ میلیون تومان،

· برای سفرهای علمی و پژوهشی ۳ میلیون تومان،

· برای سفرهای زیارتی ۵ میلیون تومان،

· برای سفر ورزشی ۳۰ میلیون تومان

حداکثر زمانی که می توانید با ارائه وثیقه مربوطه در خارج از کشور بمانید چقدر است؟

· برای مهاجرت تحصیلی، این زمان 3 سال برای مقطع ارشد و 6 سال برای مقطع دکتری است. زمان گفته شده با احتساب سنوات است،

· فرصت مطالعاتی براي دانشجويان مقطع كارشناسي ارشد 6 ماه ودانشجويان مقطع دكتري 12 ماه مي باشد،

· برای سفر های گردشی و سیاحتی 30 روز،

· برای سفر های علمی پژوهشی 30 تا 45 روز،

· برای سفر ورزشی با توجه به طول دوران مسابقه ورزشی میتواند متفاوت باشد

در صورتی که در زمان مقرر به کشور بازنگردید، علاوه بر جریمه ای که از سوی سازمان وظیفه اعلام می شود، وثیقه شما نیز توسط سازمان به طور اتوماتیک ضبط خواهد شد.

انواع وثیقه مورد تایید سازمان وظیفه

1- پول نقد

این روش یکی از متداول ترین روش های گذاشتن وثیقه میباشد، به این صورت است که شما مقدار پولی را که با توجه به فعالیتی که می خواهید برای آن از کشور خارج شوید، در بانک سپرده می کنید و از بانک ضمانت نامه دریافت می کنید. با دادن آن ضمانت نامه بانکی به سازمان نظام وظیفه، مجوز خروج از کشور را دریافت می کنید. توجه شود که ضمانت نامه ارائه شده یکساله بوده و بعد از گذشت یکسال شما باید آن را مجددا تمدید کنید.

2- استفاده از سند ملک

در این روش شما باید سند شش دانگ ملک خود را پس از ارزش گذاری توسط شهرداری در اختیار سازمان نظام وظیفه قرار بدهید. بدیهی است که در صورتی که در زمان مقرر نتوانید به کشور بازگردید، این وثیقه توسط سازمان نظام وظیفه ضبط م یشود و شما حق استفاده و فروش آن را نخواهید داشت.

مراحل دریافت معافیت تحصیلی

طبق قوانین موجود نظام وظیفه، در صورتی که فرد مشمول تا یکسال بعد از اتمام دوره تحصیل خود بتواند در دانشگاهی در خارج از کشور که مورد تایید سازمان نظام پزشکی یا وزارت علوم می باشد پذیرش بگیرد و شرایطی که در بالا گفته شد را دارا باشد، می تواند از سازمان نظام وظیفه معافیت تحصیلی بگیرد و با گذاشتن وثیقه اقدام به مهاجرت تحصیلی به کشور مورد نظر بکند.بنابراین در ابتدا باید از دانشگاهی که می خواهید برای آن اقدام به مهاجرت کنید، نامه ای دریافت کرده و به سازمان نظام وظیفه تحویل بدهید. همچنین باید نامه دیگری از دانشگاه قبلی خود به سازمان نظام وظیفه ارائه دهید. در نهایت باید به سایت نشا رفته و نامه معرفی به نظام وظیفه را از وزارت علوم و فناوری اطلاعات دریافت کنید.

نحوه دریافت گذرنامه برای مشمولان به چه صورت است؟

بعد از آنکه فرد مشمول توانست معافیت سربازی را از طریق تحصیل بگیرد، لازم است که وثیقه و مدارک مربوطه را تحویل سازمان نظام وظیفه بدهد. سپس سازمان شرایط فرد را بررسی نموده و پس از حدود ۱ هفته الی ۱۰ روز نتیجه را به متقاضی اعلام می نماید.در صورتی که مشکلی در مدارک ارسالی وجود نداشته باشد، فرد توسط سازمان نظام وظیفه تایید می شود و نام سرباز مذکور به اداره گذرنامه جهت صدور گذرنامه ارسال می گردد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، می توانید با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.